TaalTafels

Opleiding doet ertoe!

Bij Taaltafels schuiven hoogopgeleide migranten, expats en inburgeraars bij elkaar aan tafel om de taal zo snel en goed mogelijk te leren. De meeste cursisten bij TaalTafels beschikken over goede diploma’s; TaalTafels stelt zichzelf als doel hoogopgeleiden tijdens het taal- en inburgeringstraject te ondersteunen bij het vinden van werk op niveau.

Netwerken binnen en buiten de cursus is bij TaalTafels net zo belangrijk als het leren van de taal zelf. TaalTafels leidt op tot de niveaus A2 – B1 – B2 – C1, KNM en ONA en voorbereiding op de Staatsexamens I & II. Maximale groepsgrootte van 9 cursisten.

Zelfstudie van 3 tot 5 uur per week is vereist om het tempo van de cursus bij te kunnen houden. Er zijn speciale groepen mogelijk voor Hispanohablantes (Spaanstaligen) en ook voor moeders met baby’s, of groepen alleen gericht op Spreekvaardigheid (vanaf B1). Het tarief voor de lessen is € 14,- per lesuur van 55 minuten. Voor duo-cursisten is dit inclusief lesmateriaal.

Inburgering
Voor statushouders onder de oude Inburgeringswet, migranten en expats bieden we aparte cursussen op elk niveau van A0 tot en met C1. We werken met kleine groepen in hoog tempo, daarom ligt onze uurprijs wat hoger dan het gemiddelde, maar door diezelfde snelheid zijn we uiteindelijk heel voordelig.

B1 route
TaalTafels is convenantpartner van de gemeente Den Haag voor gezinsmigranten onder de nieuwe wet inburgering. De gemeente verwijst gezinsmigranten met hoog leerprofiel door naar ons. Wij bieden één totaalpakket van A0 naar het B1 niveau Nederlands inclusief Kennis Nederlandse Maatschappij en Examentraining NT2 I. Omdat we werken met kleine groepen in een snel tempo, zijn de totale kosten van de B1-route relatief laag ten opzichte van de markt.

Speciaal voor de groep gezinsmigranten, die hun verplichte inburgering zelf moeten betalen, hebben we de leerroute nog intensiever en daarmee korter gemaakt door te werken met een combinatie van 2 methodes. Hoogopgeleide gezinsmigranten, die door willen naar het B2- of C1-niveau, kunnen doorstromen binnen onze school. 

Omdat we werken met kleine groepen in een snel tempo, zijn de totale kosten van relatief laag ten opzichte van de markt, ondanks een uurtarief van € 16,-.
Speciaal voor deze groep gezinsmigranten, hebben we de leerroute nog intensiever en daarmee korter gemaakt door te werken met een combinatie van 2 methodes

 • Instroom is altijd mogelijk; TaalTafels werk met ‘doorgaande groepen’, zonder echte start of einddatum. Nieuwe deelnemers kunnen na een intake toets altijd op hun eigen niveau instromen en doorstromen.
 • Doelgroep: TaalTafels focust zich op hoogopgeleide migranten, expats en inburgeraars.

Blik op Werk keurmerk
Taaltafels verzorgt daarnaast workshops: Uitspraak – Solliciteren – Presenteren. TaalTafels is houder van het aspirant-keurmerk van Blik op Werk: waarborg van kwaliteit en mogelijkheid voor DUO-financiering.

 • Adres

 • Van Speijkstraat 234
 • 2518 GK
 • Den Haag
 • Route
 • Contact

 • E:  e-mail
 • I:  website
 • T:  070 850 8508 of 06 365 91 424