Taal aan Zee

Taal aan Zee verzorgt Nederlandse les aan asielzoekers, vluchtelingen en kwetsbare anderstaligen die woonachtig zijn in Den Haag. Zij kunnen deelnemen aan de lessen, zodat zij zich beter zelf kunnen redden en mee kunnen doen in de samenleving.

Bij Taal aan Zee kan dat op verschillende manieren:

Taal aan Zee in de wijk
Als anderstalige kun je thuis of dicht bij huis Nederlandse les krijgen als je nog niet kunt deelnemen aan een andere taalcursus. Klik hier voor meer informatie over lessen in de wijk. 

Les op maat aan huis
Kwetsbare anderstaligen die nog niet in staat zijn naar reguliere educatie of naar een lesgroep in de buurt te gaan, kunnen thuis les krijgen. Het is een wekelijkse les van gemiddeld 2 uur, aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van de betreffende deelnemer. Binnen drie weken na aanmelding komt iemand van Taal aan Zee bij de anderstalige thuis voor een uitgebreid intakegesprek, waarin wordt bepaald of zij in aanmerking komt voor les op maat aan huis. Het inschrijfgeld voor de les op maat aan huis bedraagt € 30.

Taal aan Zee Centraal
A
ls vluchteling of asielzoeker bieden we je op de centrale locatie op de Calandstraat 1 (5e verdieping) in Den Haag groepslessen Nederlands als tweede taal op alle niveaus, voor beginners (A0) tot en met vergevorderden (B2), Spreekvaardigheid en Taal op Maat. De lessen worden gegeven door een vrijwilliger.

Deelname aan een van deze cursussen kost € 30 per jaar, te betalen aan het begin van de cursus. Daarnaast betaal je je eigen lesmateriaal. Inschrijven kan op het inloopspreekuur bij Taal aan Zee op Calandstraat 1 op dinsdag van 10.00 uur tot 11.30 uur (niet in schoolvakanties). Klik hier voor meer informatie over Taal aan Zee Centraal

Taal-aan-Zee-maatje
Als vluchteling kan je met een maatje de taal in de praktijk brengen en meer vertrouwd raken met het leven in Nederland. Klik hier voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden.

Taal & Toekomst
Als jonge nieuwkomer (tussen 16 en 25 jaar) spreek je al een beetje Nederlands (vanaf niveau A2) en wil je samen met een coach Nederlands leren om een studie of baan te vinden. Klik hier voor meer informatie over Taal & Toekomst.

  • Adres

  • Calandstraat 1, 5de verdieping
  • 2521 AD
  • Den Haag
  • Route