Stichting Rumi

Het is voor nieuwkomers in Nederland niet gemakkelijk om een plek te vinden in de maatschappij. Zonder de juiste begeleiding en ondersteuning kan het vele jaren duren voordat het leven in Nederland op de rit is. Samen met andere organisaties zorgen wij ervoor dat nieuwkomers op korte termijn de Nederlandse taal beheersen. En dat zij snel bij een Nederlandse werkgever aan het werk kunnen of kunnen starten met een vervolgopleiding. Wij bereiden nieuwkomers zo goed mogelijk voor op de Nederlandse arbeidsmarkt (door o.a. gerichte vakscholing), zodat zij met voldoende zelfverzekerdheid kunnen solliciteren en kansrijker zijn.

Inburgeringstraject
In de regio Den Haag verlenen wij sinds 3 jaar verschillende coacingstrajecten waaronder jobcoaching, loopbaanbegeleiding, lifecoaching, budgetcoaching. Daarbinnen is de individuele ontwikkeling van de Nederlandse taal voor degene die daar in te kort komen een belangrijk onderdeel.

Alfabetiseringstraject
Als tijdens het intaketoets blijkt dat het niveau van de Nederlandse taal dermate laag is om een normaal gesprek te voeren starten wij met een alfabetiseringstraject.

Staatsexamen programma I
Als tijdens de intaketoets blijkt dat de deelnemer geschikt is om staatsexamen I te halen dan bieden wij een maatwerk oplossing. Soms door een doorverwijzing naar een andere taalinstituut.

Staatsexamen programma II
Als tijdens de intaketoets blijkt dat de deelnemer geschikt is om staatsexamen II te halen dan bieden wij een maatwerk oplossing. Soms door een doorverwijzing naar een andere taalinstituut.

Taaltraject
In onze startklas helpen taalmaatjes onze deelnemers op weg om de eerste stappen te zetten binnen de Nederlandse taal, de intaketoets en het leerplan onder leiding van de NT2 docent.

Na de startklas volgt verdere scholing binnen een groep deelnemers van gelijke niveau onderling van de NT2 docent.

Oriƫntatie Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)
Onze deelnemers kunnen na afloop van de cursus ONA zelfstandig werken richting werk. De modules van het ONA handboek vormen hierin de basis evenals de in te leveren formulieren voor het ONA examen.
Wij bieden zowel ondersteuning klassikaal als individueel.

Sociaal maatschappelijk werk
Wij bieden een veilige omgeving waarin onze deelnemers meer over zichzelf en hun levensvragen kunnen laten zien waardoor een positieve groei kan worden gerealiseerd binnen alle trajecten onder begeleiding van gediplomeerde allround coach en counselors tot aan een psycholoog.

Meld je aan via het formulier

  • Adres

  • Hoefkade 602
  • 2526 CM
  • Den Haag
  • Route
  • Soort

  • Categorieën