Gilde Samenspraak

SamenSpraak Samen leven? Samen spreken!

Vraag via deze link een taalmaatje aan! Let op! Er is een wachtlijst, dus het kan even duren, voordat je een taalmaatje krijgt

Bij Gilde Den Haag stellen vrijwilligers graag hun tijd beschikbaar om als taalcoach geregeld Nederlands te spreken met een anderstalige. De anderstalige kan zich op deze manier sneller in Nederland thuis voelen en krijgt meer begrip voor de Nederlandse cultuur en leefwijze. De vrijwilliger leert tegelijkertijd iets over een andere cultuur en levensopvatting.

Anderstaligen
Veel anderstaligen in en rond Den Haag willen graag beter Nederlands leren spreken en verstaan. Het Nederlands dat op een cursus wordt geleerd, zakt soms weer weg omdat de anderstalige geen of weinig mogelijkheden heeft om met Nederlanders te spreken.

Vrijwilligers
Vrijwilligers spreken met een anderstalige af om, in principe, gedurende een jaar iedere week een uur samen Nederlands te spreken. Deze gesprekken worden soms gehouden bij de anderstalige en soms bij de vrijwilliger thuis of in een openbare gelegenheid. Ook gaat men wel naar een museum, naar de bibliotheek of samen wandelen. De vrijwilliger en de anderstalige bepalen samen wat ze gaan doen en wanneer.

  • Adres

  • Riviervismarkt 2
  • 2513 AM
  • Den Haag
  • Route