Harmonie Taal en Cultuur

Harmonie Taal en Cultuur gelooft in de dialoog tussen mensen en culturen. Taal is het instrument waarmee we de samenhang in de maatschappij bevorderen, en waarmee elk individu zichzelf binnen de samenleving realiseert. Net als in muziek gaat het om de harmonie tussen verschillende spelers.

Ik ben zelf een ‘inburgeraar’ uit Syrië. Ik heb Harmonie opgericht omdat ik ervaren heb hoe het is om tijdelijk niet meer met mensen te kunnen communiceren zoals ik in Syrië deed. Niemand wist hier wie ik was, waar ik écht vandaan kwam. Ik raakte bijna mijn zelfvertrouwen kwijt, en Nederlands leren was daardoor een tijd lang extra moeilijk.

Met Harmonie wil ik andere inburgeraars helpen om zich sneller thuis te voelen in Nederland. Ik wil op de eerste plaats goed onderwijs bieden. Daarnaast zie ik Harmonie als een gemeenschap waarbinnen alle cursisten aan Nederlandse docenten en instellingen de goede en mooie kanten van hun eigen cultuur kunnen laten zien.

Ik ben heel trots op onze Nederlandse docenten, en op onze Syrische cursistenbegeleiders. Zij begrijpen de ambities en de twijfels of problemen van cursisten. Ze werken in nauw overleg met de Nederlandse docenten en coördinatoren en leveren een belangrijke bijdrage aan het succes van de cursisten.

Samen met onze cursisten haalden we tussen 1-1-2017 en 1-5-2018 slagingspercentages die ruim boven het gemiddelde van inburgeringsonderwijs in Nederland liggen: 64% voor laagopgeleiden en 87% voor hoogopgeleiden! Klik hier voor meer informatie

 

  • Adres

  • Ammunitiehaven 345
  • 2511 XL
  • Den Haag
  • Route