GRATIS

Poetry in the Park

  • Wanneer

  • 28-05-2019 om 19:00 uur
  • Kosten

  • Gratis
  • Adres

  • Huygenspark
  • Huygenspark
  • Route

“Het park is open, dicht mee!”, betekent onder andere workshops waar jij aan mee kunt doen. Gratis. Kijk hieronder naar het aanbod en schrijf je in, zodat we weten dat je komt.

Poetry Battle op 28 mei
Net als voorgaande jaren houden leerlingen van Haagse middelbare scholen de Poetry Battle; een dichtwedstrijd op het podium. Docenten van Huis van Gedichten stomen de leerlingen klaar. Dit jaar doen vijf scholen mee en vijf docenten. Naast de leerlingen ‘battlen’ ook de docenten woord tegen woord. Een deskundige jury wijst de finalisten aan. Na de finale is het woord aan het publiek om de winnaar te kiezen van de Poetry Battle 2019. Toeschouwers zijn meer dan welkom.

Open podium op 29 mei
Iedereen die dicht of rapt is van harte uitgenodigd op ons Open podium. De deelnemers aan de workshops zullen eveneens hun zelfgeschreven teksten voordragen. Wordt het een haiku, sonnet of aangrijpend verhaal? Zin om op het podium te staan? Aanmelden voor Open Podium bij geraldinametselaar@gmail.com.

Culturele ontmoetingsplek
Poetry in the Park zet het internationale karakter van de Stations- en Rivierenbuurt in de schijnwerpers. ‘Er wonen hier zeker 100 verschillende nationaliteiten’, aldus de initiatiefnemers. Tijdens het festival ontmoeten mensen, vanuit allerlei verschillende leeftijden en achtergronden, elkaar.

Workshop ‘Ik vertaal je’ – voor alle leeftijden —
Tijdens de workshop ‘Ik vertaal je’ gaan deelnemers lievelingsgedichten van buurtbewoners met niet-Nederlandse roots naar het Nederlands vertalen. Hoe klinkt en voelt een andere taal? Met veel handen- en voetenwerk komen ze tot ontdekkingen.
https://www.facebook.com/events/761111290955947/

Schrijfcursus ‘Leven, een gedicht!’ – voor 60+ (of oude zielen) —
De cursus van 5 ochtenden, ‘Leven, een gedicht!’ gaat over verhalen uitwisselen en herinneringen ophalen, waarvan je niet eens meer wist dat je ze nog had. Door eenvoudige schrijftechnieken leren cursisten momenten uit hun leven op papier te zetten. https://www.facebook.com/events/364959171021148/